Wat te doen na de behandeling?

 

Na de behandeling is het belangrijk dat het paard de eerste 2 dagen meerdere malen per dag 10 minuten stapt aan de hand of in de stapmolen. Doordat je meestal enkele wervels hebt los gemaakt, haal je het dier uit zijn verkregen adaptatie en moet het weer wennen dat hij nu die wervels weer kan gebruiken. Dit kost dus enkele dagen tijd. Hoe meer je in de eerste 2 dagen met hem loopt, hoe eerder het dier hieraan gewend is. Het paard kan even een tijdelijke “verslechtering’ krijgen , omdat je hem uit zijn evenwicht hebt gehaald, maar dit is gelukkig tijdelijk van aard. Let wel een osteopathische behandeling werkt 6 weken door, en gedurende die tijd kan er nog verbetering optreden.

 

Verder is het belangrijk dat het paard   de eerste dagen tot een week niet bereden wordt, maar dat je het dier weidegang geeft. Omdat het paard waarschijnlijk minder moet werken dan hij gewend is, het ook verstandig de krachtvoer gift aan te passen.

 

Na deze rust week kun je weer beginnen met ontspannen voorwaarts-neerwaarts rijden, en dit progressief opbouwen, zodat je na uiterlijk 5-6 weken weer het oude niveau hebt bereikt.